2019-24-25-26-29 juli: snikheet maar toch gefietst

24 juli: het begin van een paar snikhete dagen. Om 5 uur opgestaan om een lange rit te maken door onze mooie heuvels. We hadden wind tegen en besloten om via het kanaal naar Ieper te rijden en vandaar naar de Kemmel. Daar even onze bidons bijgevuld want veel drinken was heel belangrijk met dit warme weer. Van de Kemmel reden we naar de Monteberg, Scherpenberg, 2 maal rode berg ( beetje uit noodzaak omdat alles dicht was om water te kopen), Vert Mont, Catsberg en Cassel, waar we onze voorraad water aanvulden en genoten van een terrasje in de schaduw want ondertussen was het al 32 graden. Een prachtige rit van 158 km en 1034 hoogtermeters.

25 juli: ook toen vertrokken we heel vroeg want het zou nog warmer worden. ’s Morgens vroeg waren de temperaturen best aangenaam en we reden naar Sluis waar we op een terrasje gezellig konden bijpraten. Ik wilde niet te lang blijven want het zou erg warm worden, 39 graden! Dus keerden we op het gemak terug. Gelukkig waren er veel bomen die voor wat verkoeling zorgden. Vanaf de Plassendaele brug werd het echt heet. Ik moest even stoppen in Leffinge om schaduw op te zoeken en fris water te drinken. Het naar huis keren was beetje sterven op mijn fiets. 39 graden met een snikhete wind was voor mij echt teveel. In Wulpen goot JM zijn bidons over mij leeg zodat ik wat afkoelde en zo haar huis kon. Eens thuis was het 40 graden. 130 km

26 juli: terug vroeg opgestaan om naar de heuvels te rijden via Ieper. Het was nog steeds warm maar gevoelig minder dan de dag voordien en er was zuurstof in de lucht! Van Ieper reden we richting Palingbeek en vandaar naar Mesen. Mooi rijden en zo rustig. Na een fotostop in Mesen verder gereden naar Kemmel waar we onze bidons bijvulden en even zaten op een terras. Vandaar reden we naar de Catsberg en via het Helleketelbos naar huis. Alweer een super ritje. 126 km en 680 hoogtemeters.

29 juli: Niet te vroeg vertrokken want ik wilde wat uitslapen. Het weer was terug het typisch Belgisch weer en de wind kwam uit het zuidwesten wat ons naar de Cassel deed rijden. Daar dronken we iets op een terras in de zon en keerden langs de zelfde weg, de rue Verte terug naar huis. Een mooi ritje en mooie afsluiter van ons verlengd fietsweekend. 101 km en 488 hoogtemeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *