2020-31 juli een super rit

Een prachtige warme zomerdag.
Om 7 uur de fiets op om naar de Cassel te rijden via de “Rue Verte”. 
De Cassel beklommen via Oxelaere om dan halverwege af te slaan naar Zuytpeene, ondertussen genietend van het mooie landschap.
De rit ging verder naar Staple, Ebblinghem met zijn militair kerkhof, 
 Renescure en de klim naar de “Mont  l’Hiver”. Leuk klimmetje met prachtig uitzicht.

We reden verder naar Blaringhem om in het enige eet cafee dat er was (met een terras) water te drinken en te kopen. Was meer dan nodig met dit warme weer! 
De streek is zo mooi maar er zijn weinig winkeltjes om drank te kopen of een cafeetje met terras om iets te drinken.

De rit ging nadien verder via rustige landwegen en kleine dorpjes naar Hondeghem, Saint-Sylvester-Cappel en Caestre. Ondertussen begon het erg warm te worden. 34 graden en wilde ik even uit de zon en veel water drinken. In Caestre was het terras volzet ( en in Hondeghem vergat ik om even te stoppen in het estaminet).


We reden naar de Catsberg en toen ik er aan kwam had ik een zonneslag. Ik dronk heel veel water, stak mijn voeten onder het water, goot water in mijn nek en at iets om energie op te doen. Na 40 min uit die felle zon te zijn geweest voelde ik mij iets beter.

We daalden de Catsberg af en fietsten verder naar Westouter om dan de Zwarte berg te beklimmen, de Rode berg en de Scherpeberg. Ik begon het terug heel warm te krijgen maar reed door tot de Kemmel. Daar ging ik een 20 min uit de zon en dronk veel water. Ondertussen was het 36 graden.

Aangezien de wind kwam uit het ZO kwam was het ideaal om via de Kemmel naar huis te rijden. Normaal had ik moeten vliegen naar huis…maar het werd steeds warmer en warmer..weinig zuurstof in de lucht en mijn hartslag begon omhoog te gaan ondanks dat ik geen inspanning deed. 

Ik besloot om niets te forceren en reed aan 19 km per uur naar huis.  Sneller kon ik niet. In Vleteren terug gestopt om even in de schaduw te zitten en veel water te drinken. Ondertussen had ik barstende hoofdpijn…

Maar ik wilde die 180 km halen en reed dapper door. Traag maar ik geraakte er..

Het was een super dag, ondanks dat ik het de laatste 2 uur zo moeilijk had.

Thuis nam ik een koude douche, dronk veel water en mijn hoofdpijn verdween .

Deze rit kunnen jullie terug vinden op strava hiernaast op datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *