2021-21 juli

Om 7 uur vertrokken richting Armentières. Er was weinig wind en volop zon.
Een aangename zomerdag om er op uit te trekken met de fiets! We reden naar Ieper en even verder fietsten we onder de Menenpoort.
Het was er nog rustig dus ideaal voor een foto.
Nadien reden we via knooppunten naar Hill 62.
Hill 62 is een heuvel en ligt even buiten de gemeente Zillebeke, de top ligt op circa 62 meter. De heuvel is bekend uit de Eerste Wereldoorlog. Ondanks de geringe hoogteverschillen was het een goede plaats om als observatiepunt te dienen.
Ik was onder de indruk van de stilte daar en het zicht op Ieper in de verte.
Nadien fietsten we verder naar Komen om vandaar naar de Leie te rijden. De doortocht door Komen is  heel mooi. Langs de Leie was het zalig rijden met goede wegen tot in Frelinghien.
Daar moesten we  over de Leie rijden om dan langs de andere kant tot aan Armentières te fietsen. Echter die kant ligt erg slecht, doorrijden kan je niet maar de omgeving maakt heel veel goed. Ter hoogte van Armentières was het drukker. De rit ging verder naar Nieppe met zijn kerk met speciale torens.
In Nieppe kochten we water en reden nadien verder naar de heuvels richting Catsberg om dan verder te fietsen naar de Kemmel voor een verdiende stop. Het was dan nog 45 km naar huis. Prachtige rit maar zwaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *