2020-18 juni: dag 3 MV..

Om 8 uur vertrokken naar de Luberon en ja alweer onder een stralende zon! 

De rit ging naar Flassan, Villes-sur-Auzon, Malemort-du-Comtat, Venasque.
Vanuit Venasque was het klimmen naar Col des Trois Termes om dan een eind te dalen naar Gordes. Gordes was zo rustig doordat er bijna geen toeristen waren..Geen chinezen, geen Japanners en geen Amerikanen door Covid-19. Top, die rust daar!

Van Gordes was het verder dalen naar Ménerbes waar we iets aten in  Bistro le 5 met een super zicht op de vallei en de Mont Ventoux in de verte.

De rit ging verder richting Lacoste, een middeleeuws dorpje op 716 m. De beroemdste inwoner was Markies de Sade. De overblijfselen van zijn kasteel, waar je een prachtig uitzicht hebt op de vallei, staan er nog.

Een stopje waard hoor!

Van Lacoste was het dalen naar Beaumettes waar we het klimmen begon naar Gordes en afdalen naar de Abdij van Sénanque. Jammer dat de lavendel er nog niet in bloei stond.
  
Vervolgens was het terug klimmen naar Col des 3 Termes op 574 m hoogte onder een loodzware zon. Veel drinken was de boodschap. Nadien was het dalen tot Venasque om dan terug te klimmen naar Blauvac. Ik doe graag die klim. Eens op Blauvac een frisse cola gedronken om dan verder te dalen naar Villes-sur-Auzon en verder te klimmen en stampen tegen een gezonde mistral richting Flassan.

Mooie dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *